Maandag=Wasdag 22:As die verlede by jou kom spook.

Happy Sleeping Cartoon Girl With Pillow And Blanket Vector Isolated Illustration Stock Illustration - Download Image Now - iStock

As die verlede by jou kom spook.

My verlede spook kom meestal by my kuier as ek soggens gewone tyd (so net na vyf) wakker word. 

‘n Draaitjie loop, terug in bed klim en omdat dit nog donker is weer vir so ‘n uur of so insluimer of regtig slaap. Die aan die slaap raak en dan droom is waar die spook inkom. Vanoggend was dit weer sulke tyd. Trompie, my hond wat by my op my bed slaap, was gister al half kort asem en onrustig. Ek bly maar bekommerd oor hom want enige iets kan hom oorkom en wat dan? 

Hy spring 5.30am se kant van die bed af en probeer om by die honde deurtjie in die sitkamer uit gaan. Hy kom terug kamer toe en gee sy kenmerkende snuifies om my aandag te trek. Ek besluit om die deur vir hom oop te maak. So gesê so gedaan. Ek maak die skuifdeur toe terwyl hy buite is want dis nog winter en kuod buite. Trompie kan makliker by hondedeurtjie inkom as uitgaan. 

Natuurlik besluit ek toe dis nog donker, en ek kan maklik nog ‘n lekker slapie vang. Ek hoor Trompie kom in en kom lê voor my bed. 

Heerlik rustig raak ek toe aan die slaap, en droom ‘n droom wat my skoon benoud en natgesweet laat wakker word.

Gisteraand het my seun vir my ‘n huisie gewys wat hy dink oulik is vir my om in te bly as hul die dag ‘n stukkie grond kry. Ons kyk lankal na verskillende voorbeelde van klein huisies op wiele. My seun wil self die huisie bou. Gisteraand se huisie is piepklein. Daar is ook ‘n blad teen die die dak waar ‘n matras as bed is vir slaapplek. Mens klim met hout reëling trappie boontoe. Net die idee het my al benoud gemaak. Ek verduidelik toe dat ek nie van die bed daarbo hou nie. Hy wys toe n meer wenteltrap tipe trap.

 “Maar verstaan jy nie, dis juis die trappe klim wat my bang maak omdat my voete en brein nie altyd saamwerk nie. Ek trap maklik mis.” Die antwoord:”Ooooo.”

Toe ek nou so lekker vanoggend aan die slaap raak kom spook my ou huis by my. Daar is ook ‘n hele storie aan die trekkery verbonde en waar ek gaan bly het. Dis toe so duidelik voor my:

Ek loop die gang af na die hoof slaapkamer. Daar is vreemde voorwerpe in wat ek nie ken nie. In die badkamer sit my man op die kant van die bad en glimlag sy mooiste glimlag. Ek gaan na my klerekas om in te pak. Maak kasdeur oop en daar is vreemde klere in die kas. Volgende is ek in die kombuis om iets te drinke te maak. Alles is primitief en vreemd.(My man het vir ‘n paar maande alleen met net ‘n bed, tafel en vrieskas in ons huis gebly voordat bank die huis terug geneem het) Skielik verander die omstandighede en my skoondogter kom in en vra my om een of ander ding vir haar te doen. Ek onthou nie spesefiek wat nie want ek het met n halwe skok wakker geskrik omdat alles so duidelik voor my was.

 Het jy al so ‘n spook gehad wat by jou kom spook het wanneer jy dit die minste verwag? 

Hier by my gebeur dit nogal gereeld wanner ek so aan die slaap raak.

8,110 Cartoon boy sleep Vector Images - Free & Royalty-free Cartoon boy sleep Vectors | Depositphotos®

Almal is welkom om hier by my op Maandag=Wasdag te kom kuier. As jy lief is vir Afrikaans is jy welkom om saam te skryf. Ek probeer om elke Maandag ‘n ander onderwerp te gee vir die komende week. As jy geskryf het nooi ek jou uit om jou skakel in my kommentaar te plak sodat ander ook jou stuk kan lees. Baie dankie dat jy gelees het. Geniet Afrikaans want dis ‘n wonderlike taal.


Posted

in

, , , ,

by

Comments

13 reaksies op “Maandag=Wasdag 22:As die verlede by jou kom spook.”

 1. Dr Christa van Staden Avatar

  Ek sou ook natgesweet wakker geskrik het.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Ek hou natuurlik niks daarvan om so aan die slaap te raak en te droom nie. Probleem is dit gebeur nogal gereeld. Dis hoekom ek liewer opstaan en nie weer slaap nie. Nou in die winter en donker is dit maar swaar om so vroeg op te staan.

   Liked by 1 person

   1. Dr Christa van Staden Avatar

    Jy vertel vir my! Ek staan ook swaar op as dit koud is. Is julle huise nie ook warm gemaak nie?

    Like

    1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

     Ja ons is gedwing so twee jaar terug om huise te isoleer en te verwarm. Dis veral die ouens wat huise verhuur wat baie laks is/was om die huise te verwarm. Nou is almal verplig om dit te doen.

     Liked by 1 person

 2. seegogga Avatar

  Die verledespook! Miskien kry ons almal nou en dan besoek van hom.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Beslis, party maal is dit ‘n goeie spook wat mens lekker laat voel maar dan is daardie kwaai spoke wat maar gereeld wil terug kom.

   Like

   1. seegogga Avatar

    Ek het ook so n spook. Dis altyd n hartseer storie maar dis altyd lekker as hy kom kuier. Ek mis jom vir niks nie.

    Like

    1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

     Haha, ek geniet ook sy lekker spookstories. Dis nie nodig om altyd sulke ontstellende stories te droom nie.

     Like

 3. Tannie Frannie Avatar

  Ek dink jy doen die regte ding om daardie spook uit jou kop en jou hart uit weg te skryf!

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Ek onthou meestal so duidelik wat ek gedroom het. Ek kan ook dieselfde oor en oor droom. Meestal oor blyplekke. Die drome is meestal ook baie intens en dit ontstel my ook meestal. As ek dit neergeskryf het is dit asof dit weggaan.

   Liked by 1 person

 4. Kameel Avatar

  Scrapy ek kan vir vyf minute slaap dan droom ek. Alles is altyd so deurmekaar en niks is georden nie. Wens ek was een van daardie wat nie kan onthou of hulle gedroom het nie.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Dit klink uitputtend. Gelukkig is my kort snoozies droomloos. Dis meestal as daar dinge opduik gedurende die dag wat my raak kom dit uit in die drome en droom ek meestal oor dinge wat daarmee gepaard gaan. Bly jy het gou bietjie by my gekuier. Die skrywery het opgedroog. Almal het ander dinge wat hul aandag verg dan om te sit en skryf.

   Liked by 1 person

Laat ‘n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op ‘n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: