Wegbreek na Featherston 2022/2023

Inleiding

Vertrek van Mangaroa 23/12/2022

Ek het vroeg in Oktober 2022 vir my 11 nagte bespreek in ‘n motel in Featherston wat 30km, ongeveer halfuur’se ry van Upper Hutt is. Rimutakas(berge) vol draaie op en weer anderkant af. 

Die 22ste het ek al begin inpak en alles op my lysie reggesit. 

23e, pak ek solank ‘n deel in motor en sit die kar in koelte tot ek laaste die koelkas goed kan inpak.  Ek kon van twee namiddag  inboek by die motel in Featherston.

Ek is twee weke terug gevra om ‘n Wilgerboom te teken vir bruid(skoondogter se suster) se troue. Die boom moet geen blare hê nie omdat elke gas sy of haar naam gaan skryf en dan ‘n vingerafdruk daarby moet maak. Die papier om wilgeboom te teken kry ek toe kort voor my beplande vertrek. Dit neem my meer as twee ure om dit klaar te maak. Ek oorhandig die boom aan Stella(bruid se suster) en pak vinnig verder in. Broodjie geëet. Ek wou so 12 uur ry maar die boom het langer gevat. Ek kon eers na een vertrek.

Bertus(my seun) help Coen(skoondogter se pa) en Mark(toekomstige bruidegom) by Container. Amelia(kleinkind) is saam met Bertus. Beatrix kuier nog by Ouma Gerda in Masterton. Ek gaan soontoe om te groet. Hy en Amelia  kom saam om bye te sê. Ek groet Stella(skoondogter) binne in die huis en wens mooi tyd toe.

“Sien ons Ma by Chris en Jenny?” Laas wat ek gehoor het sou hul nie gaan nie. Eerste wat ek hoor daarvan. Sy kom nie saam uit om bye te sê nie.

My hart was sommer seer van teleurstelling oor al die misverstande. Ek groet Bertus en Amelia. Wil sommer huil.

Ek moes myself regruk om te konsentreer op die pad en waar ek ry.

Gelukkig was dit redelik bewolk al was dit goed warm gewees.

Alhoewel dit die Vrydag voor Kersfees was, was die verkeer nie te erg nie. Ek het met tye maar uitgedraai sodat vinnige ouens kon verby kom. Die rit was regtig lekker en goed gewees. Die las op my skouers het al ligter geword na mate ek verder en verder weggery het van my blyplek af.

Volgende hoofstuk kom die drama met die aankoms by die motel.


Posted

in

, ,

by

Comments

8 reaksies op “Wegbreek na Featherston 2022/2023”

 1. appeltjie Avatar

  Ek lief hoofstukke Iets om na uit te sien. Ek kan die tonele wat jy beskryf, voor my sien uitspeel

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Dankie Appeltjie, bly jy geniet dit. Ek trap maar fyn met die beskrywings saam.

   Like

 2. Una Avatar

  Ek wil nou eers op ñ kaart gaan kyk waar Featherston is, Scrapy.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Mooi man. Kon jy iets uitmaak? Book Town of NZ. Toe is hul toe tussen Kersfees en nuwe jaar. Sal ‘n ander keer spesiaal weer ry om te gaan kyk. Het ook spesiaal name genoem van waar ek is want Kameel hou daarvan om op te soek waar ek is.

   Like

   1. Una Avatar

    Ek het die plek dadelik opgespoor, Scrapy. Die omgewing lyk pragtig, redelik baie berge? Is dit ñ vakansie-area?

    Like

    1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

     Jong dis eintlik maar ‘n klein gevestigde dorpie met nie veel om hul nie. Mens kan van daar af na wynplase, bekende strand en meer gaan. Dorpie self is Book town van NZ. Winkeltjies was ongelukkig gesluit gedurende feestyd. Die berge oor is maar bietjie rof. As wind/reën te erg is sluit hul hom want wind waai jou oor afgrond. Ook kravane word meestal gewaarsku as wind sterk is. Natuurlik ook grondverskuiwings wat voor kom.

     Like

 3. Aletta - nowathome Avatar

  Dit klink inteessant, maar ook hartseer! Jy okay, vriendin?

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Dankie vir lees. Ek moet maar aanpas en veral aanvaar.

   Like

Laat ‘n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op ‘n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: