Oppad na Rebusfontein.

Oppad Rebus toe

Hierdie skrywe is totaal en al denkbeeldig. Die groep mense wat hier saam kuier is almal vriende en blogmaats. Seker so tien jaar gelede het ons begin as Towerinne wat heerlike vervolg verhale geskryf het. Elkeen het ‘n beurt gekry om ‘n hoofstuk te skryf en die storie te laat uitbrei tot ‘n reuse avontuur. Vandag noem die groep hulself die Goue Vroue. Ek het nie die hele storie beleef van hoekom dit verander het nie maar dis nie belangrik nie.

Ek het besluit om na ‘n lang afwesigheid weer ‘n bietjie te gaan kuier saam met die op en wakker avontuurlustige vroue te Rebusfontein. 

Rebusfontein is ‘n denkbeeldige kampplek of dorpie diep iewers in Suid Afrika. Sodra die lewe druk ontsnap ons telkens uit die werklike lewe se rompslomp en gaan rustig vir ‘n tydperk verder met nuwe avonture. Amper vergeet ek, my gypsy karavaan is steeds beskikbaar vir my terugkeer.

Genoeg uitgewy oor die agtergrond.

Op hierdie oomblik het ek die behoefte om weer aan denkbeeldige gedagtes vrye teuels te gee. Gelukkig het Toorts my breingolwe opgetel en my aangemoedig om Rebusfontein toe te kom. Seegogga het saam ingeval om my te oortuig om tog weg te glip. Toorts wou weet waarvan hou ek om te eet. Koekstruif, jammie lekker en nie te soet nie. Toorts laat toe weet sy het wraggies ‘n keto resep gekry. Appeltjie lok my toe verder nader met donker sjokolade, wat my beste sjokolade is, met lemoen in. Ooooo, toe spring my brein weg om planne te maak om daar te kom.

Op die oomblik kan ek nie Elon Musk se vuurpyl meer gebruik nie, dit het uitgebrand. Hy is nie van plan om op die oomblik aandag te gee aan ‘n nuwe een nie, moontlik eers weer in 2025. My SA paspoort het verval, ek kan dus nie die normale doane roete en vliegtuig na SA toe gebruik nie. 

Nou ja, hoe nou gemaak? Ek doen bietjie navorsing en vind toe ‘n skip wat Antarktika toe vertrek, soos in vanaand, om die kamp se nuwe bemanning te vervoer en die oues wat ‘n jaar daar navorsing gedoen het terg te bring na New Zealand. Baie vinnig ‘n paar toutjies getrek. en my plekkie is reg om saam te gaan. Hul sal my aflaai sodat ek met ‘n bobslee van oos na wes vinnig oor Antarktika kan gaan om die boot van Suid Afrika te kry wat die mense wat op Antaktika werk op te laai terug na hul gesinne. Sjoe, dit het fyn beplanning gekos om alles te laat uitwerk. 

 Goue Vroue sal jul asb verder reël om my in Kaapstad hawe op te laai?

Sien jul hopenlik so aan einde van die week, om en by die 15e Julie!

NZ to Antarctica
NZ to Antarctica to SA

Deur scrapydo2.wordpress.com

Retired teacher interested in anything crafty: Scrap booking, card making, quilting, knitting etc. Everything about animals especially DOGS

27 comments

  1. En so is ons liewe Scrapy weer op pad na Rebusfontein om saam te kuier. Dankie, Toortsie, Seegogga en Appeltjie dat julle aangemoedig het dat sy kom kuier, sy het inderdaad ‘n plekkie nodig waar sy kan ontspan. Haarself kan word. Ek weet sommer dat jy op Rebus rus kan vind, Scrapy, want daar kan Trompie ook sommer saam verder lewe as hy sou wou. Ek sal ook ‘n draaitjie kom gooi om ‘n drukkie te gee.

    Like

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: