Oppad na Rebusfontein.

Oppad Rebus toe

Hierdie skrywe is totaal en al denkbeeldig. Die groep mense wat hier saam kuier is almal vriende en blogmaats. Seker so tien jaar gelede het ons begin as Towerinne wat heerlike vervolg verhale geskryf het. Elkeen het ‘n beurt gekry om ‘n hoofstuk te skryf en die storie te laat uitbrei tot ‘n reuse avontuur. Vandag noem die groep hulself die Goue Vroue. Ek het nie die hele storie beleef van hoekom dit verander het nie maar dis nie belangrik nie.

Ek het besluit om na ‘n lang afwesigheid weer ‘n bietjie te gaan kuier saam met die op en wakker avontuurlustige vroue te Rebusfontein. 

Rebusfontein is ‘n denkbeeldige kampplek of dorpie diep iewers in Suid Afrika. Sodra die lewe druk ontsnap ons telkens uit die werklike lewe se rompslomp en gaan rustig vir ‘n tydperk verder met nuwe avonture. Amper vergeet ek, my gypsy karavaan is steeds beskikbaar vir my terugkeer.

Genoeg uitgewy oor die agtergrond.

Op hierdie oomblik het ek die behoefte om weer aan denkbeeldige gedagtes vrye teuels te gee. Gelukkig het Toorts my breingolwe opgetel en my aangemoedig om Rebusfontein toe te kom. Seegogga het saam ingeval om my te oortuig om tog weg te glip. Toorts wou weet waarvan hou ek om te eet. Koekstruif, jammie lekker en nie te soet nie. Toorts laat toe weet sy het wraggies ‘n keto resep gekry. Appeltjie lok my toe verder nader met donker sjokolade, wat my beste sjokolade is, met lemoen in. Ooooo, toe spring my brein weg om planne te maak om daar te kom.

Op die oomblik kan ek nie Elon Musk se vuurpyl meer gebruik nie, dit het uitgebrand. Hy is nie van plan om op die oomblik aandag te gee aan ‘n nuwe een nie, moontlik eers weer in 2025. My SA paspoort het verval, ek kan dus nie die normale doane roete en vliegtuig na SA toe gebruik nie. 

Nou ja, hoe nou gemaak? Ek doen bietjie navorsing en vind toe ‘n skip wat Antarktika toe vertrek, soos in vanaand, om die kamp se nuwe bemanning te vervoer en die oues wat ‘n jaar daar navorsing gedoen het terg te bring na New Zealand. Baie vinnig ‘n paar toutjies getrek. en my plekkie is reg om saam te gaan. Hul sal my aflaai sodat ek met ‘n bobslee van oos na wes vinnig oor Antarktika kan gaan om die boot van Suid Afrika te kry wat die mense wat op Antaktika werk op te laai terug na hul gesinne. Sjoe, dit het fyn beplanning gekos om alles te laat uitwerk. 

 Goue Vroue sal jul asb verder reël om my in Kaapstad hawe op te laai?

Sien jul hopenlik so aan einde van die week, om en by die 15e Julie!

NZ to Antarctica
NZ to Antarctica to SA

Posted

in

, , ,

by

Comments

27 reaksies op “Oppad na Rebusfontein.”

 1. Dr Christa van Staden Avatar

  En so is ons liewe Scrapy weer op pad na Rebusfontein om saam te kuier. Dankie, Toortsie, Seegogga en Appeltjie dat julle aangemoedig het dat sy kom kuier, sy het inderdaad ‘n plekkie nodig waar sy kan ontspan. Haarself kan word. Ek weet sommer dat jy op Rebus rus kan vind, Scrapy, want daar kan Trompie ook sommer saam verder lewe as hy sou wou. Ek sal ook ‘n draaitjie kom gooi om ‘n drukkie te gee.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Baie dankie Christa vir jou aanmoediging ook. Ek waardeer dit.

   Liked by 1 person

   1. Dr Christa van Staden Avatar

    Ek mis jou daar, hoop jy gaan die terugkeer baie geniet.

    Like

    1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

     Gaan beslis alles doen om dit te geniet.

     Liked by 1 person

 2. seegogga Avatar

  Ag so bly jy kom kuier, Scrappy! Tans is Trommeltjies naaste aan Kaapstad, maar ons almal sal planne maak!

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Ja wat dankie jul kan sommer ‘n lekker storie daarvan maak om als aan die gang te sit.

   Like

  2. appeltjie Avatar

   En ek is in Grabouw as jy n draai wil gooi voor ons Rebus toe gaan

   Like

   1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

    Grabouw kom beslis op my besoek lysie. Dalk organiseer ons nog ‘n bus en kom maak ‘n draai en laai jou op.

    Like

 3. Una Avatar

  Scrappy, hie is wonderlike nuus! Rebusfontein en sy inwoners juig oor jou terugkoms.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Nou laat jy my eers lekker voel dat jul my met ope arms terug verwelkom. Doen my vinnig kloppende hart goed om dit te weet.

   Like

   1. Una Avatar

    Ons klompie het jou gemis, Scrapy, regtig baie.

    Like

    1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

     Ai, weet jy ek het vanoggend weer ‘n hele stel afgetrap. Het gevoel ek klim in die kar en kom nie weer terug nie. Gelukkig is die weer te onplesierig op oomblik.

     Like

     1. Una Avatar

      Vasbyt Ineke, dit sal defnitief weer beter gaan. Emosionele ongelukkigheid tap al ons energie, daarvan het ek baie ondervinding.

      Like

      1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

       Ek besef dit ter dee. Dis net of ek regtig nie krag het om terug te veg meer nie.

       Like

 4. woordnoot Avatar
  woordnoot

  Welkom terug Scrapy!! So bly jy is terug.

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Baie dankie, Woordnoot, ek voel nog heel kwesbaar maar dit sal regkom met bietjie ontspan ook.

   Like

   1. woordnoot Avatar
    woordnoot

    Jy mag so voel…maar ek glo hierdie is n veilige spasie waar jy kan ontspan.🌻🌻🌻

    Liked by 1 person

 5. Toortsie Avatar

  Man, kyk net hierdie wonderlike nuus so met die wakkerwordslag op ‘n Sobdagoggend! Nou sal ek moet woel met daardie koekstruif!

  Like

  1. appeltjie Avatar

   Ek smelt al die botter, lemoenskille klaar gedroog

   Liked by 1 person

   1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

    Nou raak ek haastig om daar te kom.

    Like

  2. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Jip, ek vat nie nonsies nie. Hoop net die bobslee hou en daars genoeg afdraendes om spoed op te tel.

   Liked by 1 person

   1. Toortsie Avatar

    Weet verseker dat jy ‘n onvergeeflike reis gaan hê. 😁

    Liked by 1 person

 6. Toortsie Avatar

  https://fresh.inlinkz.com/party/5ccd555160b847968834e2d35fc2042c
  Hier is die Inlinkz skakel vir ons nuwe vervolgverhaal. 🙂
  Man, ek is opgewonde!

  Like

  1. scrapydo2.wordpress.com Avatar

   Ek het hom ingesit, dankie

   Liked by 1 person

 7. Tannie Frannie Avatar

  Hoeraaa! Jy kom Rebusfontein toe, ek is soooo bly! En wat ‘n oorspronklike reisplan!! Veilig reis, ons sien jou binnekort, liewe Scrapy.

  Liked by 1 person

 8. Rebus, hier kom ons weer! | Seegogga se Bloggie Avatar

  […] is fluks op pad Kaap toe. Sy is opgewonde. Scrapy het laat weet sy moet haar in Kaapstad kom haal. Gelukkig net betyds, want Seegogga is eintlik op […]

  Like

Laat ‘n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op ‘n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: