Woordwarrel: Pampoenspook

Jou inspirasievonk vir vandag is “pampoenspook”.

 HesterLeyNel  by https://www.hesterleynel.co.za/2021/10/28/woordwarrel-donderdag-pampoenspook-28-okt-2021/

het die week se woordwarrel voorgestel. Gaan lees gerus hoe die uitdaging werk op haar webwerf.

Hier in NZ doen hul Halloween elke jaar op 31e Oktober. Gister vertel ek dit vir my liewe suster. En weet jy wat haar reaksie is? OP SONDAG? Moes toe verduidelik dis die 31 Oktober maak nie saak watter dag nie. Vandag is Sondag en in die namiddag gaan kindertjies lekker spokerig aantrek. Die klere gaan ook die bekende pampoenspook op hê. Niks te doen met al die verduidelikings wat die woordeboek gee oor pampoenspook nie.

Ek het toe ‘n pampoen rangskikking gemaak met twee pampoenspokies daarby.

Weet jy dat halloween oorspronklik ‘n christelike fees is/was?

https://en.wikipedia.org/wiki/Halloween

Deur scrapydo2.wordpress.com

Retired teacher interested in anything crafty: Scrap booking, card making, quilting, knitting etc. Everything about animals especially DOGS

16 comments

  1. Snaaks, dis een fees wat nooit posgevat het hier by ons nie. Kom klop die kinders ook aan vir trick-or-treat? Ek moet sê, ek het nog altyd gewonder of iemand iemand al ‘n “trick” aangebied het as vergoeding en wat gebeur dan? Dis ‘n oulike rangskikking. Dankie vir jou deelname.

    Like

    1. Kinders kom klop aan alle deure, met die Covid hier mag hul nie by huise klop waar daar nie aangedui word dat hul welkom is nie. My bure het jong kinders en hul het hierdie jaar gladnie uitgegaan nie. Die buurman het maklik tricks uitgedeel. Dis maar meer om kleintjies skrik te maak vir die gemaskerde persoon en omdat hul hom gepla het. Ken ook nie hele storie nie. Hul was baie bedreiwig gister namiddag. HOe later hoe kwater. Groter kinders was heel luidrugtig en selfs boy racers het hul motors gebrul in straat, waaroor dit eintlik nie gaan nie.

      Liked by 1 person

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: