Kyk jou bangwees in die oë.

Ons is almal bang om oor sekere dinge te praat of te skryf. Maak nie saak of dit goed of sleg is nie.

Die ses weke van “face your fears het Maandag afgeskop met ‘n harde knal.

Ek het die volgende net rofweg vertaal:

Vind woorde om jou uit te druk. Geen woord stilte nie.

Jy moet vertel wat binne jou is.

Dis moeiliker om nie te skryf nie.

Jou storie het jou uniek gemaak, as mens wat jy vandag is.

Die eerste wat ons moes doen die week was om vyf verskillende skrywers se skryfwerk te lees en te vertel of daar ‘n reël of stuk is waarby jy aanklank vind.

Daar is drie vrae gegee om te help om te verduidelik hoe jy voel.

Een is bv: Is skryf “werk”? Of te wel hoe voel dit as jy skryf of moet skryf.

Aan einde is daar ‘n skryf oefening wat ons Vrydag instuur. Die stuk mag nie meer as 800 woorde wees nie. Die aanbieder gaan dit lees en terugvoer gee. Daarna kry elke een in klas, van nege ingetekendes, die helfte van die groep se beskrywings om te lees en te vertel wat jy daarvan dink.

Komende begin ek die tweede ses weke lesings om jou Memoirs te skryf.

Deur scrapydo2.wordpress.com

Retired teacher interested in anything crafty: Scrap booking, card making, quilting, knitting etc. Everything about animals especially DOGS

32 comments

    1. Nie regtig hard werk nie dis meer geestelike inspanning wat my nogal kan vang. Selfs Trompie het vanoggend by my kom staan vir n bietjie aandag omdat ek so intens besig was om te konsentreer op wat ek skryf. Dis hy wat my weer teruggebring het na werklikheid.

      Like

  1. Ek stel baie belang in hierdie pad. Toe ek my kinderjareboek geskryf het, was daar baie rou en eerlike stukke in, veral een spesifieke hoofstuk oor my ma. Ek moes dit skryf, maar ek het geweet dat ek dit nooit sou publiseer vir alle oë nie. Daar was ook baie skerp en reguit stukke wat mense kon seermaak in, wat ook nodig was dat dit geskryf moes word. Soos wat ek dit herhaaldelik oor en oor gelees het, het ek dit sagter gemaak. Dink ek moet hieroor blog.

    Like

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: