Maandag=Wasdag no 8: Opwinding/opgewonde

(Ek kannie glo dat vandag tien jaar gelede die aardbewings in Christchurch plaasgevind het nie.)

Dis weer Maandag en die weer speel mooi saam vir ‘n goeie wasdag. Hondekomberse en alle los matjies wat gewas kan word, word vandag gewas. 

Hier, op ‘n Maandag, word lekker gekuier oor allerhande ondervindings en gebeurtenisse. Ons doen dit in Afrikaans want Afrikaans is ons taal, ons harts taal. Kom kuier lekker saam en as jy so voel plak jou skakel in my kommentaar sodat ek en ander ook kan lees wat jy te vertelle het. Geniet dit.

Hierdie, Maandag=Wasdag, gaan nou eers ‘n bietjie rus want daar is OPWINDING in die lug hier by my. As daar iets opduik sal ek dalk ietsie pos maar ek dink ek gaan Maart oorslaan hierdie jaar.

Opwinding/opgewonde

Vandag is nogal ‘n groot dag: ek is vandag 75 jaar oud, ‘n hele driekwart eeu! Ongelooflik. Ek het niks beplan en sal maar sien hoe die dag verloop. Daar is wel ‘n uitgaan gereël met my beste vriendin waar ek elke Dinsdag kuier. Ongelukkig weet ek nie of dit gaan gebeur nie want my vriendin het geval. Sy was van Vrydag en hele naweek in hospitaal en ek weet nie of sy sal kan uitkom vandag nie. Ons sal die uitgaan maar aanskuif na wanneer sy weer beter is (bygesê sy is al 86 en dis maar ‘n skok om so te val.)

My opgewondenheid gaan egter nie oor my verjaarsdag nie. 

Ek het ingeskryf vir ‘n vyf dae lange skryf uitdaging. Dit is in Engels en ek sal moet uithaal en wys. Daar gaan elke dag verskillende opdragte gegee word om te doen. Ek wil probeer om die oefeninge te doen. Dit gaan help met my skryfontwikkeling!

Dis is egter nie die grootste opwinding nie. Ek het ook ewe, sonder om te dink, ingeskryf vir ses weke se kreatiewe sessies. Op die oomblik speel ek mos met illustrasies sodat ek my eie kan doen by my kinderstories. Hierdie ses weke gaan daar geteken, geverf, geknip, geplak en wat ook al waaraan die aanbieders dink, doen. Dit maak my sommer ekstra opgewonde noudat ek dit neergeskryf het. 

Dan  is ek besig met ‘n kursus; hoe om album storieboeke saam te stel. Dis so interessant dat ek amper nie kan wegkom as ek eenmaal die kursus oopgemaak het nie. Die kursus kan mens gelukkig in jou eie tyd voltooi. Een probleempie(wat nie regtig ‘n probleempie is nie) is dat die aanbieder Spaans praat. Ek moet konsentreer op wat sy sê omdat ek die Engelse byskrifte moet volg. Wat ook lekker is, is dat mens die opname kan stop en dan behoorlik lees wat sy verduidelik. Ek is regtig sommer begeesterd deur die dame se aanbieding. Dis eenvoudig(maklik is dalk ‘n beter woord) en sy beduie alles presies met voorbeelde. 

Nou ja, mense daar het julle my opwinding van die oomblik. Ek kannie wag dat die eerste Maart aanbreek nie. Een nadeel om in New Zealand te bly is dat ek die opdragte eers halfpad die aand kry. So, ek kan eers werklik die volgende dag hier by my daaraan werk. Gelukkig is ek al redelik gewoond daaraan om so te werk.

 (Nog iets waar ek opgewonde oor is, is dat ek ‘n goeie drukker/skandeer masjien gekoop het. Nou kan ek my voorbeelde in kleur afdruk om te sien hoe dit gaan lyk.)

Tot volgende keer en aanhou skryf in Afrikaans.

Die volgende ouens het lekker saam gekuier oor VREUGDES:

Appeltjie

https://appeltjie.wordpress.com/2021/02/15/maandagwasdag-nr-7-vreugde-plesier/

Kameel

https://kameel179438031.wordpress.com/2021/02/18/kameel-vreugde/

Toortsie

Nogmaals baie dankie vir jul bydraes en ondersteuning, jul maak dat ek telkens tog weer iets skryf!

Deur scrapydo2.wordpress.com

Retired teacher interested in anything crafty: Scrap booking, card making, quilting, knitting etc. Everything about animals especially DOGS

29 comments

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: