Kom dans Klaradyn, S le Roux, Marais

In 1962 het die eerste uitvoering van Marais se operette Lida en die liedjieskrywer plaasgevind. Die werk, met sy ballet- en koor nommers, het ‘n gewilde skooloperette geword. S. le Roux Marais is een van die baanbrekers op die gebied van die Afrikaanse kunslied. ‘n Hele aantal van sy toonsettings is reeds op plate opgeneem, met inbegrip van die bekende OktobermaandHeimweeKom dans Klaradyn en Die roos.[1][2]

https://af.wikipedia.org/wiki/Stephanus_le_Roux_Marais

Deur scrapydo2.wordpress.com

Retired teacher interested in anything crafty: Scrap booking, card making, quilting, knitting etc. Everything about animals especially DOGS

13 comments

 1. Kom dans klaradyn en ons standerd 5 koorjuffrou. Sien haar voor my hoe sy daardie voet op die houtvloer stamp terwyl sy tydhou. Ons het die lied vir die kunswedstryd gesing… en ek mag mos net die mondbewegings gemaak het maar nie ‘n woord geuiter het nie omdat ek vals gesing het.

  Like

  1. O genade, so jy is net gebruik om die getal kinders vol te maak. Nellie du Toit se pa was my Engelse onderwyser in std 6 & 7. Kom dans Klaradyn het in my gedagtes gekom toe ek my geel rok vir die sirkus uitgesoek het. Toe dans ek met hom aan op die maat van kom dans Klaradyn.

   Liked by 1 person

   1. Nou toe nou sal ek aan jou in jou geel rok dink wanneer ek dit weer hoor. Net so goed ons het met die openingsaand so lekker gedans… want nou is ons sirkus ook die lug ingeblaas 😂😂😂 Ek het nog nooit ‘n aandrok gehad nie… en het mos ook geweier om in ‘n trourok te trou. Dis net nie ek nie. So hierdie nagemaakte sirkusdans en uitsoek van ‘n aandrok was heel lekker.

    Like

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: